Két keréken, országúton, országútival

Két keréken, országúton, országútival

Vannak még idióták - offtopic

2018. szeptember 05. - Le a spammerekkel

Facebookon nagyon kell vigyázni az ismeretlen ismerősökkel. :D

Volt valaki, aki eleinte normálisnak tűnt. Tegnap elkezdte feszegetni a menekültek témáját, kezdett kibújni belőle a rasszista barom, dehát relative normálisan beszélgettünk eddig, nem küldöm el oda, ahova való lenne, csak próbálom felvilágosítani, hogy marhaságokat hord össze és olyasmitől retteg, ami egyszerűen nem létezik.

Erre ma... egy posztja alatt megemlítette, hogy egyedül él és ez így jó neki. Addig erősködött, hogy ez bizony így jó, hogy megjegyeztem: amennyiben évek óta jó neki a magány, az gáz... van rá egy szakkifejezés: antiszociális. Erre szó nélkül letiltott :D (ja nem, előtte még lehülyézett, csak utána tiltott le... :D)  
A poén a dologban, hogy előtte azért leírta, hogy végső soron tisztában van vele, hogy ez így nem jó, csak tagadja, persze tagadva az egészet, szóval van remény, hogy legalább az egyik hülyeségéből kigyógyul.
Azt hiszem, jót tenne neki egy pszichiáter, mert amit előadott, az bizony komoly problémákra utal, aminek nagyon csúnya vége lesz és ennek csak a kezdete a munkanélküliség, ami előbb-utóbb eléri, ha nem csinál valamit nagyon hamar.

(annyiban nem off, hogy ezt a szerencsétlent az egyik bringás csoportból ismertem)

 

ui: bár itt van némi kavarodás, mert a wiki szerint antiszociális = pszichopata, ami számomra újdonság, én kicsit más értelemben találkoztam az antiszociális jelzővel... nincs valami elcseszve a wikin???

A bejegyzés trackback címe:

https://ketkerekenoutival.blog.hu/api/trackback/id/tr6414223019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2018.11.22. 10:08:51

" antiszociális = pszichopata"
Jól látod, nem ugyanaz.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.11.22. 12:38:26

@Untermensch4: nézd meg a magyar wikipedia vonatkozó bejegyzését, nekem abból az jött le, hogy voltaképp egy állapot kétféle néven, de minimum az egyik részhalmaza a másiknak.

Én még ott tartottam, hogy az antiszociális az egy olyan emberkerülő, aki nem vágyik társaságra, egyedül érzi jól magát és rosszabb esetben hogy úgy mondjam, szarik a társadalmi normákra.

Untermensch4 2018.11.23. 14:37:34

@Le a spammerekkel: Legalább annyi különbséget tudok mondani hogy a pszichopatának nincs empátiája (de lexikálisan tanulhatja mímelni), az antiszociálisnak van empátiája de erős troll hajlama is amit vagy emberkerülőként vagy bomlasztóként él ki. Hasonlóan viselkedhetnek de pl tipikus közhely hogy a pszichopata sorozatgyilkosokat a szomszédaik mind kedves-rendes szomszédként ismerték... :)

Arra írtam hogy "jól látod", ez vszeg el van cseszve a wikin, ezért jó dolog a forráskritika.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.11.23. 16:09:11

@Untermensch4: akkor ezt vegyem sértésnek? :D (már a trollkodásra való hajlamra tett utalásod miatt :DD)

Untermensch4 2018.11.23. 18:26:54

@Le a spammerekkel: Pont fordítva, vedd elismerésnek (amiért nem dőlsz be sokakhoz hasonlóan egy tetszőleges wiki-beírásnak hanem belegondolsz ha "nem kerek").
Egyébként inkább önkritikusan töprengtem... :) most hogy nemrég szociopata jelleggel elkezdtem fúrni két főnökömet is (2-3 lépcsőfokkal magam felett a táplálékláncban)... van empátiám... :D

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.11.23. 19:34:45

@Untermensch4: azért a wikin nem írtak marhaságot - feltéve, hogy a webbeteg elég hiteles forrás ;)
www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/11642/antiszocialis-szemelyisegzavar
Már nem emlékszem, hogy a wikin is kitérnek-e arra, hogy a köznyelvben az antiszociális egészen mást jelent, míg a szaknyelv a '80-as évek óta a pszichopata helyett használja az antiszociálist. :)
Sokáig azt hittem, legalább a pszichiáterekkel, pszichológusokkal megtalálom néha a közös hangot, ha már belekontárkodok hobbiból a szakmájukba, de úgy tűnik, őket legalább annyira nehéz megérteni, mint a jogászokat :D

Untermensch4 2018.11.23. 19:45:33

@Le a spammerekkel: Én inkább a köznyelvi használatot ismertem... meg azt hogy vannak az üzleti életben sikeres pszichopaták (NER-kompatibilis volt főnököm pl) akiket nem börtönöznek be, sőt mint sikeres üzletembert ismernek. :)

A jog absztrakt, a pszichológia nem annyira.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2022.09.08. 23:10:08

@Untermensch4: nem tudom, létezel-e még errefelé... Hát tudnék mesélni, mennyire nem absztrakt... A legkevesebb, hogy a "schizoid személyiségzavar" elnevezésű állapotot egyesek skizofréniának fordítják. Hogy pszichiátertől is hallottam az antiszociális jelzőt az aszociális helyett, az már csak a hab a tortán. :D
süti beállítások módosítása