Két keréken, országúton, országútival

Két keréken, országúton, országútival

Hülyék az utakon már megint...

2018. szeptember 12. - Le a spammerekkel

Egyszerűen nem tudok napirendre térni a téma felett. Bringás fórumokon mindig "az autósok" a közellenség. Miközben a fővárost elhagyva épp az ellenkezőjét tapasztalom. De... amit ma láttam, míg eljutottam a budai Duna parton a Rákóczi hídtól a Margit hídig... egyszerűen katasztrofális, sokszor baleset- néha életveszélyes.

Jó, a gyalogosoktól még az osztott kerékpár-gyalogúton sem várom el, hogy bármire figyeljenek, szóval tőlük megszoktam, hogy kiszámíthatatlanok, figyelmetlenek. De...

- hogy minden második biciklis olyan türelmetlen, hogy képes lenne fellökni, csakhogy megelőzzön (ott, ahol a max. 20km/h a megengedett és én kb. annyival megyek)

- hogy amikor összegyűlik sok biciklis, a követési távolságot úgy 10-20 centiben gondolják tökéletesnek, aztán egy hirtelen fékezés és...

- hogy amikor az összegyűlt "tömeg" eleje megáll a pirosnál, miért kell a szabályos négy-öt embert kikerülve átcsörtetni a piroson a maradék tíznek?

- hogy miért van olyan kretén állat, aki a kanyarban betolakszik a kanyarodó biciklis és a tőle balra, úgy egy méternyire lévő oszlop közé?

- hogy a gyalogosokat miért ignorálják sokan a bringagyalog kombón?

- hogy... mi a francér nincs rendőr legalább néha, csúcsidőben az ominózus szakaszon, aki az ilyen életveszélyes alakokat kiemelné a maradék ötven százalékból... :(

És akkor van aki megkérdezi, hogy miért próbálom elkerülni a kerékpárutakat.
+1: előzni csak balról illene, jobbról nem jó ötlet még bringa-gyalogúton sem...

A bejegyzés trackback címe:

https://ketkerekenoutival.blog.hu/api/trackback/id/tr8914237377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása