Két keréken, országúton, országútival

Két keréken, országúton, országútival

Út (nem)ajánló

2018. augusztus 11. - Le a spammerekkel

Ha nincs országúti bringád, akkor valószínűleg nem tudod, mennyire gázosak a hazai (na jó, a budapesti) utak. Egy erősebb bringával, trekkingre, pláne MTB-ra való kerekekkel és gumikkal persze járható a legtöbb út, ha valami jobb gumi és teleszkópos első villád van, akkor max. a sár lehet akadály itt a környéken. Hát 7-8 barra fújt, 23-25-ös országúti gumikkal...  Elég egyszer kipróbálni mondjuk az úgynevezett kerékpárutat a Chinointól indulva a Berlini utca - Tatai utca - Dévényi utca - Vágány utca útvonalon, hogy többé ne akarj arra menni. Montival nyugodtan "száguldoztam" itt már tizenöt éve is, outival... hát nem annyira, ez nem bírja. És persze lehet tenni magasról a KRESZ-re, azzal mentegetve magunkat, hogy a kerékpárút használhatatlan, de a Berlini utca és a Tatai utca, úgy rémlik, nem csak a járda-kerékpárúton tragikus... a vele párhuzamos utca valamivel jobb lenne, épp csak egyirányú Újpest felé... nem igazán tudok értelmes alternatívát, ahol min. 25-30-as tempóban lehetne haladni. Talán a Lehel utca jó a Béke térig, de ha a Ligetbe vagy legalább az irányába indulsz... azért mégis kerülő és onnan megint elé ramaty az út. Tud valaki jobbat az Újpest-Hősök tere viszonylatra?

Vagy... Szentendre... szeretek lejárni. De hogyan? Az Eurovelo6 Európa szégyene. Leérsz a Megyeri hídról, egy rövid, elfogadható szakaszt követően lyuk hátán lyuk, még mountain bike-kal is necces. Rámentem, de kilométereken át tolnom kellett a biciklit a betonút kátyús maradványain, meg egy darabon a földúton is. Legközelebb a Szentendrei út mentén lévő kerékpárúton(?) mentem. Egy fokkal jobb, de országútival... hát jobb elkerülni. Ellenben ha a Szentendrei (pardon, a 11-es) útnál tovább mész Budakalász felé a körforgalomig és ott a budakalászi Szentendrei úton indulsz el, az viszonylag kis kitérő, napközben szinte nulla forgalommal, a gyorsabb haladással simán be lehet hozni a kerülő miatt elvesztett pár percet (28-30km/h a 10-15 helyett esetemben). Egy apró gondom volt, talán csak figyelmetlen voltam, de ahol ez az út a 11-esbe torkollik, kicsit furcsán vannak az útburkolati jelek. A piros lámpa miatt állt előttem két autó, lehet, hogy ők takartak el valamit, de úgy láttam, a belső sávból lehet balra, Szentendre felé fordulni, a külsőből meg egyenesen és jobbra... csak az a baj, hogy egyenesen nincs hová... :D

Folyt. köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ketkerekenoutival.blog.hu/api/trackback/id/tr3714175399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása